Kullanıcı kitlemi hangi sosyal medya platformunda bulacağım ? En çok duyduğum sorulardan birisidir. Bu gönderiden almanız gereken en önemli şey, başlangıçtan önce sosyal medya stratejinizi belirlemeniz gerektiğidir. Yanlış medya ve / veya yanlış hedefler üzerinde zaman, çaba ve para harcamak kolaydır.
Sosyal medyada varlığınızın şirketiniz için ne anlama geleceğini düşünün.
- Sosyal medyada ne yapmak istiyorum ?
- Hangi sosyal medya işime uygun ?
- Hedef kitle mi hangi sosyal medya platformunda bulurum ?
Farklı insanlar farklı türde sosyal medya kullanırlar. Kullanıcı kitlenizin hangi sosyal medya platformunu kullandığını bilmek önemlidir. Ve bunu bilmeniz için, kitlenizi tanımanız gerekecek. Bu biraz çaba ve araştırma gerektirir.
Ancak kesinlikle buna değer. Örneğin, şirketiniz ağırlıklı olarak iş-ticaret alanında çalışıyorsa, kesinlikle linkedIn ‘de aktif olmalısınız. Genç bir kullanıcı kitleniz varsa, işletmeniz Tiktok, Instagram gibi sosyal medya platformlarını kullanması en iyisidir:
Facebook ve Twitter gibi sosyal medya platformları, markanızı ve şirketinizi kullanıcı kitlenize tanıtmanın birçok yolunu sunar. Diğer sosyal medya platformları ile bu daha zor olabilir. Aynı sonuçları almak için daha fazla çalışma gerektirebilir.
Markanızın her platformda yer alması şart değil. Ancak gönderilerinizin hedeflenmesi için kullandığınız sosyal medya platformunun hedef kitlesine özel bir stratejiye sahip olması gerekir.
Caner Gürpınar
Twitter Kullanıcı Kitlesi
Twitter, gönderileri 140 karakterle sınırladığından, gün boyunca kısa haber güncellemelerini iletmek için mükemmel bir sosyal medya platformudur.
Günde birkaç tweet atmayı hedefleyin. Öğleden sonra iş molaları veya işe gidiş ve dönüş saatlerinde daha fazla twitter kullanıcısına ulaşabilirsiniz.
Facebook ve Kullanıcı Kitlesi
Facebook, geniş bir kullanıcı kitlesine ulaşmak için harikadır. Ancak odak noktası, daha çok topluluk odaklı olma eğilimindedir. Kişisel iç görüler hakkında daha az kullanılır.
Haftada birkaç gün, günde bir kez Facebook’ta paylaşım yapmamız önerilir.
LinkedIn ve Kullanıcı İlişkisi
Sektör haberlerini paylaşmak ve profesyonel ilişkiler kurmak için LinkedIn’i kullanın. Aslında yararlı olan makaleler paylaşmak, içeriğinize resim ve video eklemek önemlidir.
LinkedIn profesyonellere yönelik bir platformdur. Hafta içi sabahları veya akşamları yayın göndermek daha iyi sonuçlar sağlayabilir.
Instagram ve Kullanıcı ilişkisi
Görsel içerik paylaşımı için etkin bir ağ olan instagram, öncelikle mobil uygulama olarak kullanıldığını unutmamak gerekir. Bu sosyal medya kullanıcı kitlesi gün boyunca farklı zamanlarda online olabilir. Ancak sabahın erken saatleri ve akşamları geniş bir kitleye ulaşmak için en iyisi olabilir.
Takipçilerinizi içeriğinizle etkileşime teşvik eden bir strateji belirlemelisiniz.
Pinterest Hedef Kitlesi
Görseller, Pinterest’te çok önemlidir. Pinterest kullanıcılarının çoğu kadındır ve içerik genellikle kendin yap, moda ve tasarım odaklıdır. Sizin hedef kitleniz değilse veya iş mesajınız güçlü görsel içeriğe sahip değilse, Pinterest iyi bir seçenek olmayabilir.
En çok kullanım zamanı hafta sonlarıdır.
Youtube
Youtube, her yaştan kullanıcıların öğrenme odaklı video içerik tükettiği bir sosyal medya kullanıcı kitlesine hitap eder. Düzenli içerik zamanı belirterek en çok kişiye ulaşabilirsiniz.
İlgili yazılar
Sosyal Medya Strateji Geliştirme İpuçları
İşletmeler için 10 Sosyal Medya İpucu
Emojilerin Mucidi Harvey Ball
Pinterest Hesabı Hakkında İpuçları
Sosyal Medya Logo Ölçüleri
Son Yazılar
Zamana Yolculuk: Art Deco Stil İç Mekan Tasarımı
Yapay Zeka : Sıradışı Mobilya Tasarımları
Loft Stil İç Mekan Tasarım Rehberi
Büyüme pazarlaması için rehber
Kurumsal Marka Kimlik Tasarımı Nasıl Yapılır ?
- Animasyon
- Araçlar
- Dijital Pazarlama
- Fotoğrafçılık
- Grafik Tasarımı
- Haberler
- Hikaye
- İç Mekan Tasarımı
- illüstrasyon
- İncelemeler
- Kreatif Reklam
- Lifestyle
- Marka
- Metaverse
- Mimari Tasarım
- Mobilya Tasarımı
- Motivasyon
- Neyin Nesi
- NFT
- Sanat
- Sosyal Medya
- Tasarım
- Tasarım Sanatçısı
- Tekstil Tasarımı
- UI/UX Tasarım
- Web Tasarımı
- Yapay Zeka
- Yarışmalar