Son zamanlarda bir Japon Uygulaması, Travel Frog, Çin’de yaygınlaştı. Benzersiz UI tasarımı, gezgin kurbağa ve basit kullanıcı deneyimi, çok sayıda Çinli kullanıcının dikkatini çekti. Uygulama UI tasarımı ve ürün tasarımı açısından, 旅 か え る ( Travel Frog ), büyük bir başarı oldu.
Kullanıcı arayüzü tasarımı söz konusu olduğunda, Android veya iOS uygulamaları için tasarım yapmanız önemli değildir. Kullanıcı arayüzü tasarımında kullanıcıları çekmek ve kolay kullanım sağlamak için hayati öneme sahiptir.
Etkili UI tasarımı oluşturmak için ihtiyacınız olan araçları sağlamak için, mükemmel mobil uygulama kullanıcı arayüzünü oluştururken çok yararlı olan en iyi 5 Android UI aracı.
1. Android Developers
Avantajları: Kapsamlı malzeme tasarım kılavuzu ve kaynakları
Android sisteminin geliştirilmesinin resmi web sitesi olan Android, gönül rahatlığı sağlamak için kağıt mürekkebinden ilham alan yeni bir tasarım konsepti kullanıyor.
Malzeme tasarımına dayanan Android Developer, simgeler, renk araçları, spor, stiller, düzenler, bileşenler, desenler vb.Dahil olmak üzere çok kapsamlı bir mobil uygulama UI tasarım kılavuzu sağlar ve böylece Android arayüz tasarımında en son standartları sağlar. Amaçları, “iyi tasarımın klasik prensiplerini teknoloji ve bilimin yenilik ve olanakları ile birleştiren kullanıcılar için görsel bir dil yaratmaktır.”
2. Sketch
Sistem: Mac
Avantajları: Tamamen “arayüz” tasarımı için
Sketch, UI tasarımını daha basit ve daha verimli hale getiren hafif, kullanımı kolay bir vektör tasarım aracıdır. Platform, özellikle UX / UI tasarımı için tasarlanmış Photoshop ve Illustrator’da kullanılan özellikleri basitleştirir. Sketch’ten önce tasarımcılar, vektör ve diğer fotoğraf efektleri gibi belirli özellikler elde etmek için Photoshop ve Illustrator arasında geçiş yapmak zorunda kaldı. Artık Sketch, kullanıcıların şişirilmiş işlevsellikten kurtulmasına ve kullanıcı arayüzü tasarımlarından en iyi şekilde yararlanmak için kullanıcı deneyimi / kullanıcı arayüzü tasarımına odaklanmasına izin veriyor. Sketch’in en iyi özelliklerinden biri, yazılımda bulunmayan özellikleri telafi etmek için eklentiler yükleme yeteneğidir.
Bununla birlikte, Android Uygulaması kullanıcı arayüzlerini tasarlamak için en pratik araçlardan biri olsa da, Sketch’in Android tarafının gerçek zamanlı önizlemesi için desteği çok etkili değildir. Kullanıcıların SkalaPreview’i indirmesi gerekiyor ve sadece bir dizi hantal işlemden sonra telefonun Android arayüzünün gerçek tasarımını görüntüleyebiliyorlar.
3. iDOC
Sistem: Mac ve Windows
Avantajı: Kullanıcı arayüzü tasarımcıları ve geliştiricileri için çevrimiçi işbirliği tasarımı ve tasarım
Yepyeni bir işbirliği ve aktarma aracı olarak iDoc, Photoshop, Adobe XD ve Sketch’ten dosya aktarmayı destekleyen güçlü eklentilere sahiptir. Eklentilerin yardımıyla iDoc, UI tasarımcısının kullanımı için otomatik olarak özellikler ve varlıklar oluşturmak mümkündür. Statik tasarım dosyalarını etkileşimli ve animasyonlu hi-fi prototiplere dönüştürmek için dosyalarınızı iDoc’un prototip modülüne yükleyin.
Çalışma tuvalinde, iDoc’un farklı tasarım amaçlarına yönelik dört bölümü vardır. Tüm iş akışını ve ilerlemeyi görüntülemek için mantık çizgileri için film şeridi. Eklentilerden dosyaları içe aktararak varlık ve renk özellikleri. UI tasarımcıları ve geliştiricileri konum, boyut, CSS kodu ve diğer ön uç parametreleri gibi gerekli görsel öğeleri alabilirler. Ön uç geliştiricilerin kodları ve doğru bilgileri kavraması oldukça uygundur.
İşbirliği aracı olarak hedeflenen birden fazla ekip üyesini daha etkili ve sorunsuz ekip çalışması için birlikte çalışmaya davet edebilirsiniz. Zaman kazanmak için harika bir yeni araç.
4. Zeplin
Sistem: Mac ve Windows
Avantajı: UI tasarımcısı ve geliştirme mühendisi için işbirliği aracı
Zeplin’in kullanımı çok kolaydır. İlk olarak, kullanıcı Sketch UI arayüzünü uygulamaya aktarır. Ardından uygulama otomatik olarak bir dizi tanıma eylemi gerçekleştirecektir. Sağ taraf, arayüz arayüzünün rengi ve yazı tipi gibi bilgileri görüntüler. Fare UI arabiriminin simgesine geldiğinde, uygulama otomatik olarak işlev simgesi konumunu, boyutunu ve diğer parametreleri görüntüler. Ek olarak, Zeplin ayrıca renk örnekleri ekleme, yazı tiplerini değiştirme ve Object-C ve Swift arasında programlama dillerini dönüştürme gibi kuralları değiştirmeyi de destekler.
Kullanıcılar ayrıca doğrudan kullanıcı arayüzünü işaretleyebilir, metin notları ekleyebilir ve daha fazlasını yapabilir. Birden çok kullanıcı için, değişiklikler herkesin aynı sürüme sahip olması için senkronize edilir.
Sonuç olarak, Android arayüz tasarımcıları, ekip çalışmasıyla ilişkili büyük zaman maliyeti olmadan tasarımın kendisine odaklanarak zamandan tasarruf edebilirler.
5. iconjar
Sistem: Mac
Avantajı: Simge toplama platformu
Iconjar, Android UI tasarımı için çok basit, tasarımı ve pratik bir UI tasarım aracıdır. SVG / PNG / GIF simge formatlarını içerir. İçeri sürükleme içe aktarma yönetimi ile simgenin sınıflandırmasını yönetmek için birden çok “Ayarla” içerir.
Tek bir simgeye sağ tıklamanız veya çift tıklamanız yeterlidir. Önizleme işlevini göremeseniz, alt araç çubuğundaki simge boyutu ayarlama kaydırıcısını kullanarak simge görüntü kontrol kontrol edebilirsiniz. Diğer özellikler arasında arama ve toplu yeniden adlandırma / etiket işlevi (CMD tuşu çoktan seçmeli kullanın tutun ve ardından sağ sütundaki simge adını ve etiketini seçin.)
Iconjar, önemli bir Android UI tasarım stili olan malzeme tasarımı içeren ikonun içerir bir sınıflandırmaya sahiptir.
İlgili yazılar
Grafik Tasarımına Giriş
Kare Kod Nedir, Nerelerde Kullanılır?
Resim Dosya Formatları Nelerdir ?
İnfografik Nedir, Kullanım Yerleri Nerelerdir ?
Web Sitesinin İdeal Yapısı Nasıl Olmalıdır ?
UI Nedir ? Kullanıcı Arayüzü Tasarımcısı Nasıl Olunur ?
Son Yazılar
Dekoratif Kürek: Evde Şıklığı Yansıtan Pratik ve Estetik Bir Detay
E-posta pazarlamasında ustalaşmak için 9 önemli ipucu
Kullanıcı Etkileşimi İçin Detaylı Rehber
Zamana Yolculuk: Art Deco Stil İç Mekan Tasarımı
Yapay Zeka : Sıradışı Mobilya Tasarımları
Loft Stil İç Mekan Tasarım Rehberi
- Animasyon
- Araçlar
- Dijital Pazarlama
- Fotoğrafçılık
- Grafik Tasarımı
- Haberler
- Hikaye
- İç Mekan Tasarımı
- illüstrasyon
- İncelemeler
- Kreatif Reklam
- Lifestyle
- Marka
- Metaverse
- Mimari Tasarım
- Mobilya Tasarımı
- Motivasyon
- Neyin Nesi
- NFT
- Sanat
- Sosyal Medya
- Tasarım
- Tasarım Sanatçısı
- Tekstil Tasarımı
- UI/UX Tasarım
- Web Tasarımı
- Yapay Zeka
- Yarışmalar